Algemeen

Via Mijn-eerstewoning.nl krijg je zgn. one-stop-shopping: complete begeleiding bij de aankoop van je woning met een vast aanspreekpunt. Je hoeft dus niet zelf op zoek naar een aankoopmakelaar, hypotheekadviseur, Bouwkundige, verzekeringsadviseur, taxateur en notaris. Dat regelen wij!
Als dat nodig is regelen wij tevens het aanvragen van een starterslening bij SVn voor je.

Ieder traject is anders en wij leveren maatwerk. Wij nemen de kosten voor het 1 e gesprek voor onze rekening. Dat gesprek is uiteraard vrijblijvend en tijdens dat gesprek worden de kosten voor je inzichtelijk gemaakt. Je weet dus altijd van tevoren waar je aan toe bent!

Dat is niet precies van tevoren aan te geven. Het ligt er vooral aan wanneer de juiste woning beschikbaar is en een bod wordt geaccepteerd. Daarna duurt het meestal zo’n vier tot vijf weken om de hypotheek te regelen en ongeveer een tot twee weken voordat je bij de notaris terecht kunt.

Onze focus ligt op regio Parkstad, maar je kunt in heel Zuid-Limburg gebruik maken van de diensten van Mijn-eerstewoning.nl

Dat kan zeker! Je kunt zowel voor schade- als levensverzekeringen bij ons terecht.

Wonen

Zeker! Bij -aan en verkoop van een woning is samenwerking tussen alle betrokken partijen nog belangrijker. Je wilt weten wat je eigen woning waard is en welke mogelijkheden je hebt om een nieuwe woning te kopen. Wat zijn de mogelijkheden om de tijd tussen aan- en verkoop financieel te overbruggen en hoe zorg je ervoor dat alles op elkaar aansluit? Onze makelaars kunnen samen met de hypotheekadviseur zorgen voor de juiste afstemming en het beperken van risico’s.

Als je al een woning hebt gekocht dan heb je mogelijk behoefte aan een makelaar voor de verkoop van je huidige huis. Als dat niet aan de orde is dan hoef je geen gebruik te maken van de diensten van de makelaar en dat scheelt weer in de kosten. Je kunt dan gebruik maken van Mijn-eerstewoning.nl waarbij hypotheekadvies, eventuele bouwkundige keuring en/of starterslening, taxatie en notaris voor je geregeld worden.

Onze makelaars zijn zowel aankoop als verkoop makelaar en kunnen dus ook een woning voor je verkopen. Je ontvangt een duidelijk advies over de marktwaarde, vraagprijs en waarschijnlijke opbrengst van de woning. Daarnaast kijkt de hypotheekspecialist hoe het financiële plaatje er na verkoop uitziet en welke mogelijkheden je hebt voor de toekomst.

Een aankoopmakelaar behartigt de belangen van de koper bij het kopen van een woning. Hij of zij helpt onder andere met het zoeken naar een geschikte woning, het doen van een bod, de onderhandelingen en het controleren van de juridische stukken. De aankoopmakelaar kijkt dus niet alleen naar de woningen die hij/zij zelf in portefeuille heeft maar zoekt samen met jou naar woningen in de door jou gewenste omgeving en prijsklasse. Een verkoopmakelaar regelt het verkoopproces voor de verkoper. Hij of zij zorgt o.a. voor de waardebepaling, de promotie van de woning, het rondleiden van de geïnteresseerden en de onderhandelingen.

Overdrachtsbelasting betaal je als je in Nederland een huis koopt. Dit is 2% van de aankoopwaarde en je betaalt deze overdrachtsbelasting alleen bij een bestaande woning. De overdrachtsbelasting is een onderdeel van de zogenaamde “kosten koper”. Om de woningmarkt toegankelijker te maken voor starters heeft de overheid besloten dat er geen overdrachtsbelasting meer betaald hoeft te worden als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Ben je tussen de 18 en 35 jaar en heb je niet eerder een woning voor eigen bewoning gekocht met een vrijstelling? Dan kun je gebruik maken van de startersvrijstelling en betaal je geen overdrachtsbelasting (als de woning niet duurder is dan € 525.000,-)!

Ja dat kan! Als je tussen de 18 en 35 jaar bent, eerder een woning voor eigen bewoning hebt gekocht maar geen gebruik hebt gemaakt van de vrijstelling (de regeling bestaat sinds 01-01- 2021) dan kun je bij de aankoop van een andere woning gebruik maken van de vrijstelling en betaal je geen 2% overdrachtsbelasting over de koopsom.

Er zijn diverse mogelijkheden voor ouders om hun kinderen te helpen bij de koop van een eigen woning. De ouders kunnen een bedrag schenken, lenen (familiehypotheek) of garant staan. De specialisten van Mijn-eerstewoning.nl helpen jullie graag met het bepalen van de juiste keuze voor zowel ouders als kind.

Hypotheek

Heb je een tijdelijk contract, dan wil je werkgever mogelijk een intentieverklaring geven. In de intentieverklaring staat : ‘Bij gelijkblijvend functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden wordt de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd opgevolgd door een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.’ Met deze intentieverklaring beoordeelt de hypotheekverstrekker jouw inkomen alsof het een vast contract betreft. Krijg je geen intentieverklaring van je werkgever, dan kijkt de hypotheekverstrekker naar je gemiddelde bruto jaarinkomen over de laatste 3 kalenderjaren.

Ja, ondernemers/ZZP-ers kunnen gebruik maken van Mijn-eerstwoning.nl als ze 1 jaar volledig zelfstandig zijn en er jaarcijfers beschikbaar zijn.

Dat is afhankelijk van een aantal factoren waaronder de aankoopprijs van de woning en of je wel of geen vrijstelling voor de overdrachtsbelasting geniet. Globaal bedragen de kosten koper ongeveer 3% van de koopprijs van de woning als je gebruik kunt maken van de startersvrijstelling voor de overdrachtsbelasting. Als je daar geen gebruik van kunt maken zijn de kosten koper meestal rond de 5% van de koopprijs. Het bedrag van de kosten koper moet je minimaal aan eigen geld hebben. Denk er wel aan dat je ook je huis nog moet inrichten, want daar heb je vaak ook eigen geld voor nodig!

Ja, bij een beter energielabel kun je meer lenen! Wil je je huis verduurzamen? Het is zelfs mogelijk om een lening met 0% rente te krijgen voor energiebesparende maatregelen! Onze adviseurs informeren je over de mogelijkheden.

Uiteraard kijken we graag met je naar jouw situatie en jouw mogelijkheden. Dat doen we in een gratis en vrijblijvend orientatiegesprek.

Dat kan zeker! Onze hypotheekadviseurs kunnen je daar alles over vertellen.

Om je als starter een extra duwtje in de rug te geven kun je in sommige gemeenten eenm starterslening krijgen. Daarmee kun je nét dan ene huis kopen dat eigenlijk buiten je budget valt.
Een starterslening is een aanvulling op je gewone hypotheek. Je leent via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Wij kijken samen met jou of je in jouw gemeente een starterslening kunt krijgen en of je aan de voorwaarden voldoet. Mocht dat zo zijn dan regelen wij naast de reguliere hypotheek ook deze lening voor jou.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een borgstelling. Deze regeling beschermt zowel de geldverstrekker als de klant in situaties waarin de huiseigenaar de hypotheek niet meer kan betalen. Dat betekent dat NHG “borg” staat voor jouw hypotheekschuld als je door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid de hypotheeklasten niet meer kunt betalen en de verkoopopbrengst van jouw huis lager is dan jouw hypotheekschuld.
Voor meer informatie over NHG: bezoek website

Ons totaalpakket voor de starter

Zet vandaag de eerste stap naar je droomhuis. Wij staan voor je klaar

  • Wij ontzorgen je van A tot Z
  • No cure, No pay!

Ik wil een afspraak Whatsapp bericht

Ons totaalpakket voor de starter